Individanpassning

Puuuh vilken eftermiddag/kväll. Fick meddelande vid 17 att Molly var helt svettig vid intag och vandrade runt runt i boxen. Åkte till stallet så snabbt jag kunde, givetvis. När jag väl kom fram och fick pratat lite med henne lugnade hon sig och började i alla fall pilla lite i sitt hö (matte-hjärtat smälte lite) så började överväga om jag skulle flytta in i boxen brevid som står tom, hehe.. I alla fall, jag misstänkte att det var för att hon var ensam som hon inte kom till ro, så vi släppte ihop Molly och Cleo i hagen och så fick de gå ihop en stund. Planen var ju hela tiden att de skulle gå ihop senare, men jag tänkte vänta tills Kryddan åkt hem. Det tyckte inte Molly var nån bra idé, haha. Cleo visade två gånger vem som bestämmer (hon) och sedan var det bra och Molly verkade mycket nöjd med att ha sällskap.

Efter en timme så tog jag in dem, och ställde Molly i sin box. En minut senare var hon helt blöt av svett igen och vandrade runt runt. Inte mer att göra än att testa att byta plats på henne och Kryddan. Den boxen Molly har haft har ingen boxgranne just nu, och Kryddan står mellan Cleo och en annan häst. Sagt och gjort. Lite nosade och skrikande senare drog Molly en djup suck och började äntligen äta sitt hö (för första gången i dag mer eller mindre, lunchen låg kvar i hagen..).

Kryddan (världens bästa) tog det hela med ro och brydde sig inte ett dugg om att hon fick så "ensam" i hörnboxen eller gå själv i hagen en timme bredvid de andra, så från och med nu får Kryddan helt enkelt gå själv. Det gör lite ont i hjärtat på mig att ta ifrån henne "sin" box och "sin" hage men jag vet ju att snart kommer hon få komma hem till sina gamla kompisar och hon verkade lika glad ändå. Lilla fina hästen. 

Men alltså pust, har svettats en del under eftermiddagen. Vet ni en fantastisk grej förresten? Svullnaden är helt borta under hasen. Åh. Så tacksam. 

Onöjd och nyligen avsvampad, var dock snart lika svettig igen tills jag lyckades styra upp så hon blev nöjd. Hjärtat.





Mycket mer nöjd Molly